Linjevägen 86, 913 42 Obbola

En summering av Obbola marknad 2018

En summering av Obbola marknad 2018

Så var den 24:e marknaden i Obbola slut för denna gång och den kan summeras med ett ord – strålande!

Vi startade årets marknad med gassande sol och en korvätartävling där 5 hugade deltagare åt så många varmkorvar med bröd de kunde under 5 minuter. Deltagarna preppade på olika sätt, genom att applicera ketchup och senap eller doppa korvbröden i vatten. Vi åskådare tyckte att det var både roligt och lite galet att se hur korv efter korv slukades. Som vinnare stod Obbolabon Jonas Strandgård med överlägsna 11,5 korvar, hela 2 stycken fler än tvåan. Vi gratulerar Jonas till vinsten, en låda fylld med 5,8 kilo korv av olika sorter och tackar tävlingens delsponsor, Lycksele Korv som skänkte 40 korv med bröd till vinsten.

Näst i tur på utomhusscenen stod Hjärtebarnsfonden Norr som auktionerade ut fina saker skänkta av ett flertal företag såväl lokalt som längre ifrån. Vi fick se barn och föräldrar buda på presentkort från Megazone och Mickelbo gård samt ett besök av Nordic Garrison utklädda till karaktärer från Star Wars. Det auktionerades ut ett fantastiskt glasfat från Räf Design, en snygg, praktisk och miljövänlig tygkasse från Sebbfolk Formera, en uthyrning av lilla festlokalpaketet från föreningen Nätet, ett handvårdsset från Arnica Bäckström, fristående hudvårdskonsult Mary Kay och ett digitalt trumset från en anonym givare. Till detta kommer en hemsidesproduktion från Webbdesignern att auktioneras ut på fondens hemsida. Många var det som gjorde fina fynd och fonden fick ca 3 000 kronor i kontanter samt okänd summa via swish till sin stödverksamhet för hjärtsjuka barn och deras familjer. I skrivande stund vet vi inte hur mycket auktionen för hemsidesproduktionen kommer att generera men vi uppdaterar inlägget med exakta siffror så fort vi vet. Stort tack till Åsa Andersson som ryckte in och hjälpte till med att auktionera ut sakerna när det inte löste sig med auktionsförättare. Det är människor med stort hjärta som får jorden att överleva!

Full Tank intog utomhusscenen och gav oss ett litet smakprov av hur kvällens uppträdande på marknadsfesten skulle bli. De gjorde oss heller inte besvikna på kvällens scen och dansgolvet var ett hav av rörelse. I bar och kök jobbade personalen hårt för att leverera mat och dryck till hungriga och törstiga gäster och i vanlig ordning ringlade hamburgerkön utomhus lång när festen var slut.

Söndagen bjöd på än bättre väder och trots att många nog valde stranden var det ett jämnt flöde besökare under hela dagen. Hantverksmarknaden och loppisen inne i Folkets Hus var både uppskattad och populär, bitvis var det svårt att ta sig fram bland alla som ville fynda kvalitet och/eller bättre begagnade saker och många var de besökare som stannade upp framför Umeå Fotoklubbs fotoutställning.

På scenen inledde samtidigt It´s Just Neon, sin första spelning i Obbola. Den 17-åriga discjockeyn imponerade på mång och lyckades till och med få självaste Darth Vader att dansa. Musiktemat fortsatte sedan med ett bejublat uppträdande av Seaside Gospel samt Ungdomskören från Svenska Kyrkan. Det var även kyrkans representanter du mötte om du såg några trolliknande personer i märkliga kläder prydda med stora fräknar och rött hår. Utklädda till kyrktroll vandrade de runt bland besökarna och bjöd gammal som ung på godis och tandlösa leenden. De som inte lyckades stöta på trollen fick förhoppningsvis sitt lystmäte av godis i något av de generösa godisregn som ICA Fyren skänkt för att glädja barnen.

Föreningens egen konferencier, Thomas Rolén, fick avslutningsvis presentera vinnaren i Nätets fototävling “Min Obbola Marknad” där vinsten var en trerätters middag för upp till 10 personer. Även denna gång sponsrat av vår fina ICA-butik, Nicolas Loisel med personal.

Vinnare blev Angelica Johansson med en härlig bild på sin dotter, fångad mitt i luften, i en soligt gul hoppborg. Juryn bestod av medlemmar ur styrelsen samt personal under Obbola marknad och löd enligt följande: “Angelica har perfekt fångat marknaden 2018 med en bild som beskriver glädje, solsken och fart”. Våra varmaste gratulationer från föreningen Nätet, du har såväl diplom som vinst innestående så det är bara att du hör av dig så vi kan komma överrens om detaljerna.

Vi vill avslutningsvis tacka de medlemmar som ställde upp och hjälpte till under marknaden- era insatser är ovärderliga! Ett tack även till all vår duktiga personal som med glatt humör högg i varhelst det behövdes, våra trevliga utställare, såväl utomhus som inomhus, som ger besökarna en upplevelse varje år. Våra sponsorer och samarbetspartners SCA Obbola, ICA Fyren, FAMA Maskin, Sensus och Nordic Garrison hade vi givetvis inte klarat oss utan och sist men inte minst vill vi rikta ett stort och varmt tack till alla besökare som stöttar oss med sin närvaro och gör marknaden till årets händelse i Skärgården – ni har alla gjort en strålande insats för vårt fina samhälle.

Nästa år firar marknaden 25 år och vi påbörjar redan nu planeringen för att leverera den bästa marknaden Obbola sett. Vår förhoppning är att alla Obbolabor tar en funderare över hur just de kan bidra för att göra vår marknad till länets bästa marknad. Alla bidrag och insatser, stora som små, välkomnas och alla är lika viktiga. Ingen kan göra allt men alla kan göra något!